Restaurant

Pirlo Vinbar

Klassificering

VERY FINE LEVEL

Italiensk baggårdsromantik

Næsten som i Lady og Vagabonden går vi ind i smøgen bag Kong Fu skolen på Strandlodsvej, Amager, og her åbenbarer sig et italiensk rustikt osteria, hvor stemningen er høj på den udendørs terrasse i det lune sensommervejr.

Maden er grundlæggende italiensk med et imperialt blik mod gamle romerske erobringer, så Mellemøsten også sender en kærlig tanke til kortet med bl.a den lækre friske grillede babyaubergine med tahine, gedeost og granatæbler, men ellers er det ærkeitaliensk især med vægt på fremragende hjemmelavet pasta. Dertil kommer så et vinkort, der langt overgår baggårdsromantikken. Pirlos restaurantchef og sommelier Morten Lindegaard Skjold Jensen har nemlig indgået et samarbejde med Era Ora Wines, der rummer den store skatkiste fra den hedengangne italienske Michelin stjerne restaurant. Det er i det hele taget en erfaren stab, der med stor succes først åbnede Toto Vin- og Spisebar og Superbello i Vanløse - og nu konsoliderer det hele i en meget vellykket næsten hemmelig italiensk hule.

Ventetiden kan være lidt rigelig lang mellem antipasti og pastaretter, men det er så til gengæld værd at vente på. Favoritten er den piemontesiske agnolotti (små konvolutter af pasta) med kylling, majs og bøgehatte i en vederkvægende cremet blanquette sauce, men også de små sjove sardinske pastakugler, fregola med spark på smagen af hav, muslinger, blæksprutter og intense tomater er som at være i støvlelandet igen. Ingen af pastaerne, der alle er hjemmelavede, er gængse genkendelig metervarer, så vi må også prøve den sidste på kortet nemlig en capunti fra Puglia (kraftige korte konvekse pastaer) med spinat pesto, guanciale og parmesan. Mætheden indtræffer, især da vi også har prøvet de knasende sprøde og lette friturestegte zucchiniblomster og burataen i et lykkeligt møde med syltet rabarber, rucola og balsamico. En hjemmelavet limoncello er alt, hvad der kan blive plads til efter dette skønne italienske måltid i meget god klasse.

Contact

Adress

Strandlodsvej 42a
2300København

Phone

+45 2729 7047

Web

https://pirlovinbar.dk/

Other places nearby

News