Restaurant

Okê Restaurant

Klassificering

GLOBAL MASTERS LEVEL

Velsmagsekstravagance på toppen af Danmark

Lad det være sagt med det samme. Alt er mere end okay på Okê! Ruths Hotels gastronomiske flagskib har med Jack Cramer ved roret i den grad styr på kursen og leverer madoplevelser, der nærmest naturligt for beliggenheden i Skagen hører til i toppen af landet.

Bag de matterede glasdøre til Okê og med et glas vintage Duval Leroy extra brut ’98, sænker roen sig hurtigt. Stormvejr og lyden fra den væsentlige livligere bistro på hotellet, står i stærk kontrast til den varme og behagelige velkomst. Menuen er forudbestemt. Det eneste reelle valg er, om den står på vinmenu, eller om det stilsikre og kvalitetsbevidste vinkort frister mere. Vi vælger det første, og fortryder ikke undervejs.  

Restaurantens nære tilknytning til havet understreges straks med aftenens fem snacks. Stenforklædt taskekrabbe, et mix af muslinger i spiselig skal, havsnegle i kunstnerisk konkylieform, rå rejer med hindbærpulver og en yderst forfriskende iste inspireret jomfruhummer consommé. En forførende stærk start både visuelt og smagsmæssigt. Vi forsætter i det våde element med en limesyrlig og finskåret hvidtun med fedme og mineralitet fra østersmayo og let parfume fra en glinsende basilikumolie. Herligt kombineret med frisk Muscadet fra Loire, der tilføjer lette florale noter og en flot balanceret medspillende syre.  

På trods af den geografiske rodfæstelse i Skagen er der masser af globalt udsyn og smagsindtryk fra nær og fjern. Og det er på ingen måde kun havet, som får lov at spille en væsentlig rolle hos Okê.

Vi bevæger os mod land gennem en kokette med variation af jordskokteksturer, foie gras skum og revet trøffel. En skål smækfyldt med jordbundet fedme og umami der skylles ned med et klasseglas hvid Bourgogne – Bernard Moreau, Chassagne-Montrachet 2018. Ren og skær herligheder. 

En ”hav vs. land” servering følger trop med havtaske, pighvar glace og morkelsauce, hvor det forfinede hvide kød fra fisken, smukt bliver forvandlet i smagsintensitet og mørke uden at forsvinde eller miste identitet. Håndværket er på plads, og retten bliver serveret med et skælmsk smil af Jack himself. 

Det endelige skifte væk fra havet iscenesættes af en ny runde snacks, hvoraf en er en lille tatarhilsen til Michel Michaud. Rosastegt krondyr fra heden, røget ål, ristet foie gras, hvide trøffelflager samlet på tallerkenen med en gastrik af en anden verden. Et smagsniveau som momentalt får enhver potentiel etisk skepsis over råvarevalg til at fordufte. Det smager himmelsk!  

Betjeningen blandt restaurantens blot ti borde er aftenen igennem et studie i positiv stilsikkerhed. En formidabel kombination af overskud, detaljeopmærksomhed og stressnedsættende afdæmpethed smitter uundgåeligt og underbygger fornemt, det der foregår på tallerkenen.

Der er kort fortalt et yderst veldoseret twist af luksus og komfort i hver en mundfuld på Okê. Ingen smagsmæssige ligegyldigheder, ”bling bling” eller uge 29 lir. Nej, Jack Cramer og teamet udfører simpelthen en mundvandsfremkaldende ren form for velsmags-ekstravagance, som gør Okê og Skagen til et sted, der bør besøges væsentlig oftere end et par dage i sommerferien. Der er global mesterklasse på toppen af Danmark.

Contact

Adress

Hans Ruths Vej 1
9990Skagen

Phone

+45 9844 1124

Web

https://www.ruths-hotel.dk/oke/om/

Other places nearby

News