Julen byder i år på en unik kulinarisk julegave og et godt alternativ til den traditionelle danske julemad. Den unge portugisiske kokkekomet Rui Silvestre rykker nemlig ind i Det japanske Tårn med holdet fra sin 1-stjernede Michelin-restaurant; Vistas Rui Silvestre, og giver Tivolis julegæster mulighed for at opleve fantasifuld topgastronomi med et strejf af portugisisk jul samt en helt unik Champagneoplevelse.

Det er en af portugisisk gastronomis mest lysende stjerner, der gæster Tivoli, når Haven åbner for julesæsonen 2022. Rui Silvestre blev Portugals yngste Michelin-kok nogensinde, da han som blot 29-årig modtog sin første stjerne, og han har ikke set sig tilbage siden. Sammen med holdet fra hans 1-stjernede Michelin-restaurant, Vistas Rui Silvestre, fra Algarve-regionen har han sammensat en særlig menu til Tivolis gæster med udgangspunkt i Restaurant Vistas Rui Silvestres unikke smagsunivers – tilsat et lille hint af portugisisk jul.

”Det er et scoop, at vi har fået lokket Rui Silvestre til Tivoli, og jeg glæder mig meget til at vores gæster kan opleve hans madlavning, for den er knivskarp og meget unik”, siger Mikkel Ustrup, som er senior director for High end i Tivoli.

”Jeg tror også, at det vil være et godt afbræk fra de mange danske julefrokoster og -middage, som godt kan blive lidt tunge og ensformige. Her er der mulighed for at få en helt anderledes oplevelse. Og så bliver pop-up menuen jo ikke helt blottet for jul. Jeg har aftalt med Rui Silvestre, at han giver sin menu et lille strejf af portugisisk jul. At vi så ovenikøbet kan give vores gæster muligheden for at smage noget så unikt som Clos du Mesnil 2008 på glas, gør det bare endnu bedre”.

Once in a life time Champagne

Det er nemlig ikke kun på tallerkenerne, at Vistas Rui Silvestres pop-up byder på en ekstraordinær oplevelse. Også i glasset kan restaurantens gæster se frem til noget ganske unikt, når Vistas Rui Silvestre byder på Krug’s Clos du Mesnil fra den sublime årgang 2008 glasvis i Det japanske Tårn. Rui Silvestre er ambassadør for Krug Champagne, og Champagnehuset har derfor stillet en af deres mest prestigefulde og sjældne Champagner til rådighed for pop-up restaurantens gæster. Som noget helt unikt i norden, kan man således købe Clos du Mesnil 2008 i glas. De eftertragtede dråber serveres sammen med til en særlig hemmelig ret, som er lavet specielt til at matche netop denne Champagne og denne årgangs intensitet.

“Vi er meget begejstrede for at byde Rui Silvestre – en af vores ambassadører – velkommen til København, og vi håber, at Tivolis gæster vil nyde Ruis fantastiske mad med et glas – eller en flaske – Krug til. Pop up-konceptet handler i høj grad om nydelse og om at give sig hen, så det er et perfekt match”, siger Thor Møller, som er kommerciel direktør for Krug i Norden om samarbejdet.

Lokale råvarer og autentiske smage Rui Silvestres menu i Tivoli er, som på moderrestauranten, bygget op omkring en dyb respekt for de lokale portugisiske råvarer og deres rene smage. Man kan således forvente sig råvarer som blåfinnet tun, de specielle Carabineiro rejer, citron-kaviar, portugisisk ris og hjertemuslinger i et smagsunivers, der spiller på portugisiske traditioner og samtidig trækker inspiration fra både Indien og Mozambique, hvor Rui Silvestre har rødder. Han har i det hele taget – siden han begyndte som kok, været åben for nye inspirationer og impulser. Det har blandt andet bragt ham forbi toprestauranter I Schweiz og Frankrig, hvor han arbejdede på den 3-stjernede restaurant Le Castellet of Christophe Bacquié.

Rui Silvestre er da også kendt langt ud over Portugals grænser for sit personlige og innovative køkken, som blander klassiske franske teknikker med moderne tilberedningsmetoder og fantasifulde smagssammensætninger. Helt centralt for al Rui Silvestres mad er dog respekten for råvarerne og fokus på at få dem til fremstå så rene og klare i smagene som muligt. Der er kort sagt garanti for et anderledes, fantasifuldt og velsmagende julemåltid.

”Mit hold og jeg ser frem til at lave pop-up i legendariske Tivoli. København er en af verdens vigtigste gastronomiske destinationer, så vi glæder os til at komme til byen og vise, hvad vi kan på Vistas Rui Silvestre. Vi er sikre på at vores mad vil imponere gæsterne, og vi glæder os til at præsentere vores menu, som blander high end cuisine og portugisiske kulinariske traditioner,” siger Rui Silvestre.

Read more